お題 20 現在のステータス オークション 残り時間
  .   :   :  
DAYS HOURS MIN SEC
ひらめき数 1,446 アイデア数 414 投票数 730 参加ユーザー数 213

秋山具義

クリエイティブ・ディレクターCreative Director

秋山具義Gugi Akiyama

0

「日本のタクシーを画期的によくするアイデア」を考えて下さい。How can Japan's taxis be revolutionized for the better?

私はTwitterで「タクシー臭い」というツイートをよくします。臭いタクシーが多すぎますよね。
最近ではプラズマクラスターの付いたタクシーもありますがまだまだ少数です。ナビが付いてからはまだましになりましたが、
道を知らない運転手が多すぎます。それがレストランだとしたら、店内が臭いのはありえないしタクシー運転手が道を知らないのは
料理人が料理の作り方を知らないのと同じですよね。あとはやっぱり料金ももっと安くなる方法があると思います。
というわけで、どうやったら日本のタクシーがよくなってみんなが乗りたく、乗りやすくなるかを考えて下さい。

I often tweet "this taxi smells" on Twitter. There are way too many taxis that smell bad.
There are taxis equipped with plasma cluster air cleaners lately, but these are yet much in the minority. And there are still too many drivers who don't know the roads, although this has improved a bit with the spread of navigation systems. If it were a restaurant, it would be unacceptable for it to smell bad. For a taxi driver to not know the roads is like a chef who doesn't know how to cook. I think there also must be a way to bring down taxi fare rates. How could taxis become better, more accessible and attractive to all?

週間スケジュール

お題 ひらめき Mazer アイデア 決定
秋山具義 20
「日本のタクシーを画期的によくするアイデア」
を考えて下さい。
秋山具義 クリエイティブ・ディレクター
秋山具義
How can Japan's taxis be revolutionized for the better?
秋山具義 Creative Director
Gugi Akiyama

私はTwitterで「タクシー臭い」というツイートをよくします。臭いタクシーが多すぎますよね。
最近ではプラズマクラスターの付いたタクシーもありますがまだまだ少数です。ナビが付いてからはまだましになりましたが、
道を知らない運転手が多すぎます。それがレストランだとしたら、店内が臭いのはありえないしタクシー運転手が道を知らないのは
料理人が料理の作り方を知らないのと同じですよね。あとはやっぱり料金ももっと安くなる方法があると思います。
というわけで、どうやったら日本のタクシーがよくなってみんなが乗りたく、乗りやすくなるかを考えて下さい。

I often tweet "this taxi smells" on Twitter. There are way too many taxis that smell bad.
There are taxis equipped with plasma cluster air cleaners lately, but these are yet much in the minority. And there are still too many drivers who don't know the roads, although this has improved a bit with the spread of navigation systems. If it were a restaurant, it would be unacceptable for it to smell bad. For a taxi driver to not know the roads is like a chef who doesn't know how to cook. I think there also must be a way to bring down taxi fare rates. How could taxis become better, more accessible and attractive to all?

ひらめきページへ